Vanuit het Liedtseplein in het hart van Schaarbeek vertrekt de Noordelijke Stoet, een optocht vol kleuren en zonnestralen.

Deze parade bestaande uit vier droomwerelden met eigen beelden, zal een aanzienlijk aantal partners verenigen vanuit alle hoeken, professionele kunstenaars en amateurs, vrijwilligers, socioculturele verenigingen...

Vanuit het noorden krijgen we een stoet samengesteld door de ateliers van het Magic Land Theater, de Compagnie de la Sonnette, de Compagnie des Nouveaux Disparus en Infor-Jeunes; in samenwerking met het Kinderhuis Van Dijck, het Cultureel Centrum De Kriekelaar, de fanfare Jours de Fête, La Nouvelle Flibuste, het orkest van doedelzakken en vedels, met de steun van de Hallen van Schaarbeek.

De Toren van Babel’ met zijn schuimrubberen monsters, zijn steltenatelier, enz ; de bruidsstoet van het ‘Huwelijk van Mimouna’ met zijn bezeten gazellenhoorns, de besneeuwde Djellaba’s, Ali Baba en zijn 40 dansers, de Opstand van de muiltjes, Arca of de Ark van Noach revisited, met vertegenwoordigers van alle soorten, afgebeeld in de stijl van Blade Runner, Mad Max ; de ‘Ubuxelles Parade’, het hof van Koning en koningin Ubu en hun Leger van Ladders. Allen vertrekken op het Liedtseplein en trekken via de Emile Jacqmainlaan, de Antwerpsepoort aandoend, richting centrum.

Artistiek Directeur van de Noordelijke Stoet
Patrick Chaboud - Magic Land Theater
Productieverantwoordelijke

Bénédicte Roy - Magic Land Theater

 

 

 

 
Toren van Babel
Magic Land Theater

Patrick Chaboud
02.245.24.53
Arca
Infor Jeunes
Carlos Da Mata
02.733.11.93
Het huwelijk van Mimouna
Cie des Nouveaux Disparus
Jamal Youssfi 
0477.20.85.32
De Ubussel Parade
Cie de la Sonnette
Delphine Bougard
02.513.85.33